Bouw

Eshuis mag een groot deel van de Oost-Nederlandse bouwbedrijven tot haar klantenkring rekenen. Door dat wij ook intensief samenwerken met aan de bouw toeleverende en bouw gerelateerde bedrijven, hebben wij inzicht in de totale keten. Innovatie in de bouw draagt bij aan de continuïteit van de gehele sector. Eshuis onderstreept dit door deel te nemen aan Pioneering.

Sectorrapport bouw

De bouwbranche behoorde opnieuw tot de uitblinkers in 2017! De omzetgroei versnelde van 11% in 2016 naar 13% in 2017. Wel kampt de branche met een nijpend tekort aan vaklieden. Lees hier meer over de resultaten van de bouwbranche in 2017.

Verwachtingen 2018

De Nederlandse bouw heeft een zeer positief (bovengemiddeld) jaar achter de rug. De branche zag de omzet groeien, maar de winstgroei nam sterk af ten opzichte van 2016 (van 81% naar 26%). Het is voor elke ondernemer in de bouwbranche een belangrijk vraagstuk: hoe kom ik aan goede vaklieden? Daarnaast heeft de branche te maken met de continue vraag naar nieuwbouw en verbouw in de woningmarkt en de groei van duurzame investeringen. Door het regeerakkoord staat de branche voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiezuinige woningen, wat de komende jaren naar verwachting veel werk zal gaan opleveren in de branche.

Benieuwd naar een verdere uiteenzetting van de verwachtingen voor 2018? De volledige rapporten “SRA Branches in Zicht 2018” en “SRA 2018 in Zicht” kunt u vinden op onze Branche in Zicht-pagina.

Neem voor meer informatie contact met ons op…

 

Jeroen Arends
Partner
088 – 500 95 62
Michelle van der Kuil
Accountmanager
088 – 500 95 98