Langs de Lat: Shit of yesterday

Tja… een uiting in het nieuwe – zeer lezenswaardige – boek van Steven van Belleghem, onder de titel ‘Customers the day after tomorrow’.
Een boek dat me aan denken heeft gezet.

Aan het denken over automatisering, robotisering en het aanpassingsvermogen van mens en organisatie. En ja ook over de ‘shit of yesterday’.

Van Belleghem presenteert in zijn boek een simpel model met vier dimensies:

  1. Vandaag
  2. Morgen
  3. Overmorgen
  4. En niet te vergeten ‘Shit of yesterday’, afgekort SOY

Geld investeren in het vandaag heeft waarde in het heden tot gevolg. Investeren in morgen, resulteert in waarde op korte termijn. Op overmorgen inzetten, heeft waarde op de lange termijn tot gevolg. Betekent dit dat organisaties alleen in de toekomst moeten investeren? Zeker niet! Het gaat niet om of, of maar om en, en. Het gaat om de bewuste keuze tijd en geld te investeren in de toekomst om daarmee alvast te kunnen oefenen met toekomstige business(modellen). Oftewel: vandaag renderen EN in morgen investeren!

Oh ja en niet te vergeten de dimensie ‘SOY’. Bij de ‘shit of yesterday’ gaat het om het geld en de energie, die wegloopt in oude systemen en oude werkwijzen die in feite volstrekt achterhaald zijn en niet langer bijdragen aan de uitdagingen van (over)morgen.

Hoe investeert u in de vier dimensies? Onze organisatieadviseurs willen u hierbij graag adviseren.

M.B.J. (Mark) de Lat
Partner /Organisatieadviseur
088 – 500 95 85