Langs de Lat: Organisatorische archeologie

In elke organisatie is de wens (of noodzaak) tot verandering de orde van de dag. Omgaan met de krapper wordende arbeidsmarkt, de opkomst van nieuwe technologieën, de energietransitie (‘van het gas af’).

Zo maar een paar voorbeelden die van organisaties vragen om wendbaarder te worden dan ooit te voren. Het is daar bij zeker relevant de blik vooruit te werpen. Kennis echter van de historie van uw sector en organisatie is eveneens noodzakelijk voor de wendbaarheid van mens en organisatie.

Niet voor niets zijn mensen en daarmee organisaties een kind van hun tijd. Het is dus de kunst voor organisaties om helder te krijgen waar de organisatie vandaan komt. Een mooie en praktische vorm hiervoor is het maken van een historische tijdlijn met daarop de kenmerkende momenten uit de historie van de organisatie. Dit om scherp te krijgen wat de impact is van deze historische gebeurtenissen op het hier en nu.

Jaren geleden mocht ik interimmanager ondersteunende diensten voor een organisatie in de zakelijke dienstverlening zijn. Vanuit deze rol gaf ik leiding aan de kantine. Op enig moment ontstond gedoe tussen twee collega’s. Gedoe waar ik de vinger niet op kon leggen. Bij toeval kwamen de volgende vragen in me op: vanaf welk moment werken jullie samen? En een relevantere vraag – zo bleek later: “Wat hebben jullie samen meegemaakt?” De beide medewerkers kwamen van verschillende rechtsvoorgangers zo vertelden ze en bij de fusie bleek de pannenset van de ene organisatie te zijn weggegooid, tot grote ergernis van één van de twee kantinemedewerkers. Dit buitengewoon -ogenschijnlijk ‘kleine’ probleem- was jarenlang door geëtterd tot het moment van dit gesprek. Op dat moment ontstond het inzicht dat het gedoe van vandaag een met name historische verklaring had.

Sinds deze ervaring maak ik met regelmaat historische analyses met mijn opdrachtgevers, zeker bij strategie- en verandertrajecten. Organisatorische archeologie dus!

Wat leert u van uw historie over de toekomst? Wenst u daarbij mijn ondersteuning? Stuur me dan een bericht via m.delat@eshuis.com en ik ga graag met u in gesprek!

Met vriendelijke groet,

Mark de Lat
Partner en senior organisatieadviseur
Bereikbaar op 088 – 500 95 85