Langs de Lat: geen bandenwissel maar een nieuwe motor

De transformatie naar een nieuwe, gezonde en volhoudbare economie is in volle gang. Menig MKB-bedrijf is zich al aan het oriënteren op de veranderingen die de nieuwe economie met zich meebrengt.
Wat is het beste moment voor de MKB-ondernemer om een (over-)stap te maken? Met dit essay willen we het MKB informeren en inspireren om een rol als voortrekker in deze omwenteling op te pakken. En hoe zij de klippen kunnen omzeilen op de route naar een gezonder, duurzamer en meer circulair bedrijfsmodel.

In dit essay wordt een aantal impactvolle macro-ontwikkelingen beschreven. En welke complexe transitie(s) dit voor sommige bedrijven tot gevolg zal hebben. Want niet alleen de overheid gaat meer regelend optreden. De consument verandert mee en is nu al kritisch over de duurzame prestaties van bedrijven. Ook worden bedrijven nadrukkelijker aangesproken op hun bijdrage aan de samenleving. Deze veranderingen zijn complexer dan we gewend zijn en gaan al op korte termijn plaatsvinden.

Lees hier het gehele essay. En wilt u meer weten over de wijze waarop u een impact businessmodel kunt realiseren neem dan contact op met Mark de Lat via m.delat@eshuis.com.