Silk-ka: Patrick Oude Groeniger en Anneke Snijders

“Eshuis is vooruitstrevend in adviserende rol”

Van jongs af aan zit Patrick Oude Groeniger (eigenaar van Silk-ka) al in de bloemen. Zijn ouders hadden een bloemenzaak waar hij al vroeg zijn passie ontwikkelde. Een allergie weerhield hem er niet van zijn hart te volgen en hij ontdekte samen met zijn broer de veelzijdige mogelijkheden van zijdeplanten. In dertig jaar zijn ze heel ver gekomen, vertelt Patrick: “Ik kan wel zeggen dat we inmiddels wereldberoemd zijn in de bloemen.”

Toonaangevend
Anneke Snijders (operation manager bij Silk-ka) en Patrick vertellen dat Silk-ka toonaangevend is geweest in de wereld van zijdebloemen, met name in de natuurechtheid van de producten. Het opzetten en groot maken van het bedrijf en het merk Silk-ka vraagt veel inzet van het hele team. “Succesvol zijn lukt alleen als je een team hebt dat er voor gaat en dat elkaar vertrouwt, zeker in tijden als niet alles vanzelfsprekend is.”, aldus Anneke.

Patrick vervolgt: “De crisis heeft veel impact gehad. We hadden het geluk dat we zaken doen in veel verschillende landen over de hele wereld, waardoor de crisis gespreid binnenkwam. De groei zit er nu weer in, en dit is niet zonder reden. Silk-ka heeft een professionaliseringsslag gemaakt en is daar nog steeds mee bezig. Het doel is betekenis voor de klant toevoegen en een sterk merk neerzetten waarop iedereen trots is.”

Relatie met Eshuis is veranderd
Bij het ondernemerschap komt veel kijken. Zeker bij een professionaliseringsslag waarmee wij bezig zijn, kun je advies goed gebruiken. Onze relatie met Eshuis is de afgelopen jaren daarom ook veranderd. Waar we eerder vooral gebruik maakten van de accountantsdiensten en daar ook op bouwden, vinden we nu vooral de toegevoegde waarde in de organisatiekennis die bij Eshuis zit. We zien dat Eshuis de laatste jaren steeds meer deze adviserende rol op zich neemt, daarin zijn ze ook zeker vooruitstrevend. Via een interessante kennissessie en het Eshuis Ondernemerskompas zijn we door Mark de Lat en Wendy Tichelaar getriggerd om meer uit marktsegmentering te halen en duidelijke keuzes te maken. Niet groeien om te groeien, maar gestructureerd groeien. Bij je eigen identiteit blijven. Waardevolle sessies die rust en overzicht geven. Het gaat er nu nog om, dat alle ideeën worden uitgerold en doorgevoerd.

Merk uitbouwen
Met alle investeringen in professionalisering, interne projecten, beveiliging en risicobeheersing is het nu tijd om door te pakken en het merk Silk-ka verder uit te bouwen.

“We zijn heel goed in een stukje beleving creëren, dat gaat over bloemen, maar ook over muziek, drankjes die erbij horen, geur. In het midden-hoog segment, waar we in zitten, gaat het om de totaalbeleving. We vinden het dan ook heel belangrijk om veel toegevoegde waarde te leveren bij onze dealers en verkooppunten. We werken bijvoorbeeld met vijf of zes bloemisten, die een afdeling van een tuincentrum inrichten. Alles moet kloppen.”

“Van onze accountant verwachten we hierbij voldoende inlevingsgevoel in de ondernemer. Iemand die naast je staat en je met overtuiging aan de hand meeneemt en adviseert.”

Meer informatie over Silk-ka?

Patrick Oude Groeniger
patrick@silk-ka.com
Anneke Snijders
anneke@silk-ka.com

www.silk-ka.com/nl

Juni 2018