Eshuis LEAN

Wilt u beter (kwalitatief en kwantitatief) aan de wensen en eisen van uw klanten voldoen? Wilt u actief op zoek naar mogelijkheden tot besparing op en/of verbetering van uw bedrijfsvoering? Heeft u de wens om op nieuwe markten concurrerend te kunnen opereren? Of wilt u uw dienstverlening versnellen? Wellicht is Eshuis LEAN wel iets voor u!

Met het toepassen van LEAN is het behalen van doelen binnen uw organisatie is geen toeval meer
LEAN is een begrip geworden bij bedrijven, non-profit instellingen en overheid. Bij vele duizenden organisaties wordt LEAN actief toegepast en andere overwegen ermee aan de slag te gaan. De motieven om LEAN te kiezen als management-strategie voor het inrichten van de organisatie kan dus heel verschillend zijn.LEAN is een erkende management-filosofie die zich al jaren heeft bewezen.

De belofte van LEAN betekent dat er sneller, met een hogere kwaliteit en tegen lagere kosten kan worden geleverd. Vervolgens is de theorie ook nog eens overzichtelijk en daarmee directer toepasbaar.

Maar vooral: LEAN is gewoon ook leuk!

Hoe kan uw Eshuis Organisatieadviseur u hiermee helpen?
Bij Eshuis Organisatieadvies zijn LEAN-deskundigen (ervaren Black/Green Belts) dichtbij en beschikbaar. Zij kunnen u helpen met uw vraagstuk omtrent het succesvoller ondernemen en/of het verbeteren van uw organisatie met behulp van de LEAN-strategie en de uitvoering daarvan.

Eshuis Organisatieadvies maakt daarbij gebruik van LEAN-methodiek zoals die is bedoeld zonder dat het ongrijpbaar en onbegrijpelijk wordt. De combinatie van gedegen LEAN-ervaring en -opleiding met de Twentse nuchterheid met flair maakt dat de LEAN-filosofie en gebruikte methodieken altijd worden afgestemd op uw wensen en op het werk- en denkniveau van uw mensen en organisatie.

Met onze aanpak kunnen we u dan ook helpen in alle fasen van verbeteren:

Wij blijven uw taal spreken maar leren u en uw medewerkers de taal van uw klant te begrijpen: wat vindt uw klant daadwerkelijk belangrijk en hoe stemt u uw dienstverlening daarop af. Stop met verspillen en start met verbeteren.

Het succes met LEAN…
Om LEAN succesvol te laten zijn in uw organisatie is er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:

De klantvraag staat voorop
Startpunt van ieder leaninitiatief is de vraag van de klant. Waaraan heeft de klant behoefte en waarvoor wil hij dus betalen? Vervolgens kunnen we vaststellen welke bedrijfsactiviteiten ten dienste staan van deze klantvraag en welke niet. Hoe kunnen we deze laatste elimineren cq. reduceren?

Medewerkers zijn cruciaal/randvoorwaardelijk…
De medewerker is in LEAN de ‘most important person’ van de organisatie. Vanuit hun dagelijkse praktijk weten medewerkers het beste waar mogelijkheden ter verbetering liggen. Door hen meer verantwoordelijkheid te geven in de inrichting van het proces , ten dienste van de klantvraag, zijn ze betrokken bij de gewenste verandering. . De medewerkers hebben dus de belangrijkste sleutel van succes in handen.

Management bepaalt het resultaat..
Het management binnen uw organisatie speelt een belangrijke rol in het stellen van doelen en de vertaling daarvan naar de uitvoering. De mate waarin het management daarbij actief op de werkvloer aanwezig is en weet wat daar speelt, bepaalt voor een belangrijk deel het succes. Het luisteren naar ideeën van medewerkers in het kader van het verbeteren van de standaard werkwijze en hen de vrijheid geven om deze ideeën zelf uit te werken, maakt dat er betrokkenheid ontstaat op alle niveaus en er samen gewerkt wordt aan een cultuur van voortdurend verbeteren.

Eshuis LEAN
Onze concrete dienstverlening – gericht om u te ondersteunen bij het succesvoller ondernemen – bestaat uit:

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. De koffie staat klaar.

 

Corine de Hoog
Black Belt | adviseur
088 – 500 95 25