Zakelijke dienstverlening en IT

Eshuis heeft een groot aantal zakelijke dienstverleners die deel uitmaken van haar klantenkring.
Deze ondernemingen zijn trendsettend in hun sector. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd, om ook de vooruitstrevende bedrijven te helpen voorop te blijven lopen.

Sectorrapport Zakelijke dienstverlening

De vraag naar Nederlandse specialistische zakelijke diensten is vorig jaar enorm toegenomen. Dit door positieve economische omstandigheden in de bouw -en woningmarkt. Dit heeft geleidt tot een bovengemiddelde omzet-en winststijging. De margeontwikkeling blijft wel een punt van aandacht. Verder zijn er grote onderlinge verschillen, waarbij de ingenieurs goed presteerden vanwege de florerende bouw. De winstontwikkeling bij advocaten was sterk, maar bij notarissen erg zwak.

Lees hier meer over de resultaten van de Nederlandse specialistische zakelijke diensten 2018 en de verwachtingen voor 2019.

Verwachtingen 2019


De vraag naar specialistische zakelijke diensten is positief. Echter er liggen behoorlijke uitdagingen voor de branche. Namelijk:

  • In bijna alle deelbranches is nog altijd sprake van tariefdruk;
  • Digitalisering;
  • Versnippering van de markt (relatief veel kleine ondernemers, bijvoorbeeld organisatieadvies);
  • Nieuwe concurrentie uit het buitenland en uit andere sectoren.

Kans of noodzaak?


Om niet achterop te raken zal men zich actief moeten aanpassen aan de veranderende dynamiek. Flexibiliteit, nieuwe verdienmodellen en samenwerking zijn essentieel.

Eshuis helpt u uw doelen te definiëren en sturing te geven aan het proces “van strategie naar resultaat”.

Benieuwd naar een verdere uiteenzetting van de verwachtingen voor 2019? De volledige rapporten “SRA Branches in Zicht 2019” en “SRA 2019 in Zicht” kunt u vinden op onze Branche in Zicht-pagina.

Neem voor meer informatie contact met ons op…

 

Remco Rijshouwer
Partner
088 – 500 96 28