Automotive

De autobranche is voortdurend in beweging. Waar het vroeger vooral een lokale aangelegenheid betrof, kijken autobedrijven tegenwoordig steeds meer nationaal en zelfs internationaal. Ons team kent de relevante vraagstukken en weet hiermee op de juiste manier om te gaan!

Sectorrapport Automotive

De automotivebranche kende in 2017 een positief jaar. De verkoop van personenauto’s is toegenomen en de omzet trekt opnieuw aan. Punt van aandacht is het aanbod van geschoolde monteurs. Lees hier meer over de resultaten van de automotivebranche in 2017.

Wilt het gehele BiZ Sectorrapport Branches in Zicht 2018 lezen? Klik dan hier.

Verwachtingen 2018

De Nederlandse automotive branche heeft een positief jaar achter de rug. Zowel de verkoop van nieuwe als van gebruikte auto’s zit in de lift. Naast schommelende autoverkopen als gevolg van fiscale veranderingen in de afgelopen jaren, heeft de branche ook te maken met structureel andere marktomstandigheden. Dit komt onder meer door vergrijzing, de verschuiving van autobezit naar autogebruik, de opkomst van elektrische auto’s en de druk op reparatie en onderhoud.

Benieuwd naar een verdere uiteenzetting van de verwachtingen voor 2018? De volledige rapporten “SRA Branches in Zicht 2018” en “SRA 2018 in Zicht” kunt u vinden op onze Branche in Zicht-pagina.

Neem voor meer informatie contact met ons op…

 

Ralph Steinebach
Controleleider
088 – 500 96 24